2020-07-24 14:24:27• hírek • Bede Emőke

A Szatmár megyei egység nyolc tagját léptették elő a Román Határrendészet Napján

A Román Határrendészet idén is országszerte megünnepelte július 24-ét, a határrendőrség 156 évvel ezelőtti megalakulásának napját, ám a korábbi években tapasztalt díszes ünnepségek helyett ez alkalommal rövid, kis létszámú eseményeken adták át a kitüntetéseket.

Országos szinten a határrendészet több mint 140 tagja lépett előre a ranglétrán az elmúlt években nyújtott teljesítményüknek köszönhetően. A kifejezetten a Máramarosszigeti Területi Határrendészet berkeiből származó munkatársak közül 30-an folytathatják magasabb rangban pályafutásukat. A Máramaros megyei egységből 6 tisztet és 10 ügynökök, a Szatmár megyei csapatból 3 tisztet és 5 ügynököt, Suceava megyéből pedig két tisztet és 4 ügynököt találtak érdemesnek arra, hogy eredményeik révén előre lépjenek a ranglétrán. A szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatás szerint a díjazott egyenruhások főként az illegális migráció megfékezése érdekében tett erőfeszítéseik miatt kaptak díszesebb plecsnit.


Ludovic Orban is üzent a határrendészet napján

'Ma van a Román Határrendészet napja, mindazoké, akik őrzik az ország határait és a határátlépés törvényes feltételeinek tiszteletben tartását. Az utasok és járművek gördülékeny határátkelésének biztosítása mellett ennek az elit struktúrának az is a - nehéz, olykor veszélyes - feladata, hogy megelőzze a határátlépéssel kapcsolatos bűnözést és az illegális migrációt. Mindezek mellett ebben az évben, a pandémia miatt a határrendészet gyakorlatilag a hatóságok erőfeszítéseinek élvonalában állt az új koronavírus terjedésének megakadályozásában' - olvasható a miniszterelnök által közzétett üzenetben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: